Raskaus

Kesällä Kiehdossa myös osteopaattipalvelut

Kesällä myös osteopaattipalvelut

Kesän ajan Kiehto Äitiyspalvelun tiloissa on mahdollisuus päästä myös osteopaattiseen hoitoon. Hoitoa tarjoaa osteopaatti Sanna Ruhanen, joka kertoo itsestään seuraavaa:

”Olen valmistunut osteopaatiksi Metropolia Ammattikorkeakoulusta ja olen koulutukseltani myös farmaseutti. Ehtymätön kiinnostukseni ihmisen terveyteen johdatti minut alun perin farmasian opintoihin ja kannusti jatkamaan osteopatia polulla. Osteopatia on syventänyt käsitystäni kokonaisvaltaisesta terveydestä ja antanut keinoja auttaa ihmisiä hyvinvoinnin tukemisessa. Suoritin opinnoissani WHO:n imetysohjaajan pätevyyden ja tein opinnäytetyön imettävän äidin hyvinvoinnin tukemisesta. Äidit ovatkin muiden hoivaajien lisäksi erityisen lähellä sydäntäni, sillä omasta hyvinoinnista huolehtiminen heijastuu laajasti lähellä oleviin ihmisiin.”

Raskaus ja osteopatia

Raskausaika on muutoksen aikaa niin kehollisesti kuin mielen tasolla. Kehossa tapahtuu muutoksia hormonaalisesti sekä vatsan kasvaessa ryhdissä tapahtuu muutoksia. Raskaus voi olla ihanaa odotusaikaa, mutta joskus se tuo mukanaan vaivoja, kuten pahoinvointia, selkäkipua, liitoskipuja tai turvotuksia. Myös niskahartiaseudun kivut, päänsärky ja närästys voivat olla joidenkin naisten ikäviä seuralaisia. Osteopaatti voi hoitaa raskausajan toiminnallisia vaivoja ja tukea raskausajan hyvinvointia. Osteopaattisen hoidon avulla voi valmistautua myös tulevaan synnytykseen. Hoitoja voidaan tehdä heti alkuraskaudesta lähtien, ja hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti huomioiden sekä äidin että vauvan hyvinvointi. Hoitotekniikat ovat lempeitä ja rauhallisia läpi raskausajan.

Esimerkkejä raskausajan vaivojen hoidosta

Ensimmäisellä kolmanneksella voidaan hoitaa ja tasapainottaa hermoston toimintaa sekä kehon liikerajoituksia. Toisella kolmanneksella voidaan pyrkiä helpottamaan kehon nestekiertoa ja vähentämään turvotuksia, joka voi lisääntyä tässä vaiheessa raskautta. Turvotukset saattavat olla myös yhteydessä koettuun selkäkipuun. Viimeisellä kolmanneksella hoitoasennot ovat rajoitetumpia, mutta osteopaattinen hoito voidaan tehdä myös kylkimakuulla tai istuen.

Lopuksi

Osteopatiasta voi saada apua raskausajan toiminnallisiin vaivoihin ja tukea hyvinvointiin. Osteopaattinen hoito voi auttaa myös palautumaan synnytyksestä, niin äitiä kuin vauvaakin. Voit varatat aikasi Sannan sähköisestä ajanvarauksesta ja puhelimitse numerosta 044 231 3756. Lisää tietoa löydät Sannan verkkosivuilta tai Facebookista.

Vastaa