Muu raskaudenaikainen ultraääni

Varaa aika helposti täältä!

Ultraääni myöhemmin raskauden aikana

Missä tahansa raskauden vaiheessa voidaan ultraäänitutkimuksella tarkistaa esimerkiksi vauvan syke.

Sukupuolen selvitys

Keskiraskauden aikaan ultraäänellä voidaan selvittää vauvan sukupuolta. Sukupuoli on yleensä nähtävissä noin raskausviikolta 17+ eteenpäin. Paras aika selvittää vauvan sukupuolta on noin raskausviikolta 20+ alkaen. Siihen, miten hyvin vauvan sukupuoli nähdään, vaikuttaa eniten vauvan asento kohdussa. Jos vauva ei ole heti parhaassa mahdollisessa asennossa, pyritään vauvaa aktivoimaan lempeästi, jotta hän kääntyisi optimaalisempaan asentoon. Veikkaus sukupuolesta ei ole koskaan täysin varma pelkän ultraäänen perusteella. Käynnin yhteydessä voidaan myös keskustella mistä tahansa raskauteen, synnytykseen tai vauva-aikaan ja imetykseen liittyvistä asioista.

Tarjonnan tarkistus

Loppuraskaudessa voidaan tarkastaa vauvan syke ja tehdä esimerkiksi vauvan tarjonnan tarkastus. Tarjonnan tarkistuksessa selvitämme, miten päin vauva on kohdussa. Usein vauvat asettuvat loppuraskaudessa kohtuun pää alaspäin, mutta eivät aina. Samalla käynnillä voidaan tehdä myös ulkotutkimus ja mitata sf-mitta sekä keskustella mm. raskauden viimeisistä vaiheista, lähestyvästä synnytyksestä ja tulevasta vauva-ajasta sekä imetyksestä.

Lue lisää muista palveluista – varhaisultra ja muut palvelut.

Kiehdon tarjoamat ultraäänet tekee kätilö. Jos jotain poikkeavaa huomataan, ohjataan siinä tapauksessa hakeutumaan itsenäisesti lääkäriin. Alkuraskauden ultraääni ei korvaa julkisen puolen tarjoamaa seulaultraäänitutkimusta ja ultraäänet myöhemmin raskauden aikana eivät korvaa rakenneultraäänitutkimusta. Jos sinulla on voimakkaita oireita, kuten runsasta vuotoa ja/tai voimakkaita kipuja, kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle. Kiehdon ultraäänet eivät korvaa lääkärin tekemää ultraäänitutkimusta missään raskauden vaiheessa. Kiehdossa ei tehdä loppuraskauden painoarvioita. Mikäli neuvolaseurannassa todetaan tarve painoarvioon, tehdään neuvolasta lähete äitiyspoliklinikalle tilanteen selvittämistä varten.

Varaa aika helposti täältä!