Ultraääni

Varaa aika helposti täältä!

Ultraääni tarjoaa kiehtovan mahdollisuuden päästä näkemään kohdussa kasvava vauva.

Kiehto tarjoaa raskaudenaikaisia ultraäänipalveluita lasta odottaville perheille. Meillä voit käydä alkuraskaudessa varhaisultrassa ja myöhemmin raskauden aikana tarkistamassa esimerkiksi vauvan sykkeen ja loppuraskaudessa vauvan tarjonnan. Ultraäänitutkimus on oiva tapa päästä näkemään kohdussa kasvava vauva jo ennen syntymää. Ultraäänen avulla voidaan myös vahvistaa vanhempien ja vielä syntymättömän vauvan välistä vuorovaikutussuhdetta.

Alkuraskauden ultraääni / varhaisultra

Varhaisultra eli alkuraskauden ultraääni voidaan tehdä yleensä aikaisintaan noin parin kolmen viikon kuluttua positiivisen raskaustestin ja kuukautisten poisjäämisen jälkeen. Noin raskausviikolta 7+ lähtien voidaan tavallisesti varmistaa raskaus ja nähdä syke. Paras aika alkuraskauden ultralle on raskausviikoilla 8-9, kun kuukautiset ovat noin 4-5 viikkoa myöhässä. Alkuraskauden ultraäänessä selvitetään muun muassa, onko raskaus kohdunsisäinen, sen kesto, sikiöiden lukumäärä sekä sydämen syke.

Kiehdon tarjoamat ultraäänet tekee kätilö. Jos tutkimuksessa ilmenee jotain poikkeavaa, ohjataan siinä tapauksessa hakeutumaan itsenäisesti lääkäriin. Alkuraskauden ultraäänitutkimus ei korvaa julkisen puolen tarjoamaa seulaultraäänitutkimusta, joka tehdään yleensä raskausviikoilla 11-13+6. Jos sinulla on runsasta vuotoa ja/tai voimakkaita kipuja, kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle. Kiehdon ultraäänet eivät korvaa lääkärin tekemää ultraäänitutkimusta missään raskauden vaiheessa.

Lue lisää alkuraskauden ultraäänestä.

Muu raskaudenaikainen ultraääni

Missä tahansa raskauden vaiheessa voidaan ultraäänitutkimuksella tarkistaa esimerkiksi vauvan syke.

Keskiraskauden aikaan ultraäänitutkimuksella voidaan lisäksi pyrkiä selvittämään vauvan sukupuoli. Käynnin yhteydessä voidaan myös keskustella mistä tahansa raskauteen, synnytykseen tai vauva-aikaan ja imetykseen liittyvistä asioista.

Loppuraskaudessa voidaan tehdä esimerkiksi vauvan tarjonnan tarkastus, jos on epäselvyyttä siitä, miten päin vauva on kohdussa. Samalla käynnillä voidaan tehdä myös ulkotutkimus ja keskustella mm. raskauden viimeisistä vaiheista, lähestyvästä synnytyksestä ja tulevasta vauva-ajasta sekä imetyksestä.

Kiehdon ultraäänet myöhemmin raskauden aikana eivät korvaa rakenneultraäänitutkimusta. Jos sinulla on runsasta vuotoa ja/tai voimakkaita kipuja, kannattaa hakeutua lääkärin vastaanotolle. Kiehdon ultraäänet eivät korvaa lääkärin tekemää ultraäänitutkimusta missään raskauden vaiheessa.

Varaa aika helposti täältä!