Valmennukset

”Kaikkien odottajien pitäisi käydä Kiehdon valmennuksissa. Ne ovat juuri sitä, mitä nykysynnyttäjät tarvitsevat.” – Synnyttäneiden äitien kanssa työskentelevä kätilö

Synnytysvalmennus

Synnytysvalmennus pitää sisällään monipuolisesti tietoa synnyksestä ja siihen valmistautumisesta. Valmennuksessa käydään läpi useita erilaisia keinoja toimia synnytyksessä yhdessä supistusten kanssa. Synnytys on ihmeellinen ja samaan aikaan luonnollinen asia. Siihen vaikuttavat tekijät pohjautuvat puhtaasti ihmisen fysiologiaan ja anatomiaan. Yksilöllisessä synnytysvalmennuksessa voidaan laatia ja käydä yhdessä läpi myös synnytystoivelista.

Valmennuksessa käydään keskustellen läpi mm. loppuraskausaika, syitä ja keinoja valmistautua synnytykseen, synnytyksen käynnistyminen sekä normaali kulku ja vaiheet, lääkkeettömiä ja yleisimpiä lääkkeellisiä keinoja toimia supistusten kanssa, erilaisia synnytysasentoja, puolison/ tukihenkilön rooli synnytyksessä ja tapoja tukea synnyttäjää sekä ensi-imetys ja -hetket vauvan kanssa.

Synnytysvalmennuksen tavoitteena on, että valmennukseen osallistuva äiti ja puoliso/ tukihenkilö saavat tietoa ja tukea. Tarkoituksena on, että valmennuksen käytyään odottava äiti voi tuntea olevansa itse aktiivisessa roolissa synnytyksessä ja siihen valmistautumisessa. Kiehdon synnytysvalmennus perustuu vahvasti synnytyksen luonnollisuuden ja fysiologian ymmärtämiseen ja sen tarkoituksena on vahvistaa luottamusta naisen kehoa ja syntyvää vauvaa kohtaan. Synnytysvalmennus on hyödyllinen jokaiselle raskaana olevalle – on kyseessä sitten ensi- tai uudelleen synnyttäjä ja huolimatta siitä, onko toiveena synnyttää ilman lääkkeellistä kivunlievitystä tai sen kanssa.

Imetys ja ensihetket vauvan kanssa -valmennus

Imetys voi raskausaikana tuntua kaukaiselta asialta. Siitä huolimatta imetykseen valmistautuminen on erittäin hyödyllistä aloittaa jo hyvissä ajoin ennen lapsen syntymää. Kiehdon imetykseen ja ensihetkiin vauvan kanssa valmistavassa ohjauksessa käydään läpi mm. imetyksen hyötyjä äidille ja lapselle, siihen valmistautumista sekä tarpeellisia tietoja, neuvoja ja vinkkejä, imetyssuosituksia ja -asentoja, vauvan perushoito-ohjeita sekä mahdollisten lisämaitojen antoa.

Kiehdon Synnytysvalmennukset sekä Imetys ja ensihetket vauvan kanssa -valmennukset ohjaa koulutettu kätilö-imetysohjaaja.

Synnytystoivelistan laatiminen kätilön kanssa

Synnytystoivelista ts. synnytyssuunnitelma on oiva tapa valmistautua synnytykseen ja käydä läpi omia ajatuksia, tuntemuksia ja toiveita yhdessä kätilön kanssa. Synnytystoivelista ei ole synnytyssuunnitelma sanan varsinaisessa merkityksessä, sillä tulevaa kokemusta ei koskaan voi etukäteen käsikirjoittaa. Synnytykseen kuitenkin voi ja kannattaa valmistautua. Valmistautuminen parantaa mahdollisuuksia saada myönteinen ja voimaannuttava synnytyskokemus.

Jos olet kiinnostunut valmennuksista, ota yhteyttä.